"Tempête", una versió de "La tempesta", de la mà de la companya d'Irina Brook (Foto: Festival Shakespeare)
Imatge d'arxiu de "Tempête", una versió de "La tempesta", de la mà de la companya d'Irina Brook (Foto: Festival Shakespeare)
Mataró

L'Ajuntament de Mataró suspèn l'edició del Festival Shakespeare, a només 11 dies de l'inici del certamen

L'Ajuntament de Mataró ha decidit suspendre la novena edició del Festival Shakespeare de teatre, només onze dies abans de la seva inauguració. Una decisió que s'ha justificat per motius pressupostaris. La retirada de l'ajuda econòmica quan quedaven tants pocs dies per a l'inici del festival ha impedit trobar vies alternatives de finançament, segons han explicat els organitzadors del certamen. En un comunicat, han criticat "la decisió unilateral" de l'Ajuntament i de l'Institut Municipal d'Acció Cultural (IMAC) "sense haver-se plantejat cap debat sobre la possibilitat d'estudiar-ne la viabilitat". L'anterior equip de govern havia confirmat la celebració del festival i la Generalitat va aprovar l'ajuda perquè es pogués celebrar.

Actualitzat
Quan només quedaven onze dies perquè se celebrés el certamen, l'organització ha sabut que el Festival Shakespeare, que havia de començar a Mataró el proper 7 de juliol, no es farà després que l'Ajuntament hagi decidit suspendre l'edició d'enguany per motius econòmics.

La directora del festival, Montse Vellvehí, ha titllat l'actitud del govern municipal de "prepotent" i l'ha acusat de "falta de respecte". Segons Vellvehí, la relació amb Mataró està "trencada" i ja ha descartat tornar-hi l'any 2012. "No ens hi volen", ha manifestat.

La retirada de l'ajuda econòmica quan quedaven tants pocs dies de l'inici del festival ha impedit trobar vies alternatives de finançament. En un comunicat, la direcció del festival ha criticat "la decisió unilateral" de l'Ajuntament i de l'IMAC "sense haver-se plantejat cap debat sobre la possibilitat d'estudiar-ne la viabilitat".

A més, el Festival Shakespeare de Mataró havia d'acollir enguany l'estrena mundial d'una versió de "La Tempesta" que els lituans Oskaras Korsunovas havien preparat per al circuit europeu dels festivals Shakespeare.

Ara l'organització del Festival Shakespeare centra els seus esforços a avisar les companyies que havien d'actuar a Mataró i "desactivar els centenars de persones que havien de treballar el mes de juliol en l'organització del certamen".
Anar al contingut