Martorell

Normalitat en el primer dia feiner del nou servei de Rodalies R-8, que uneix Martorell i Granollers en només 45 minuts

Primer dia feiner del nou servei de Rodalies R-8, que uneix el Baix Llobregat i el Vallès en només 45 minuts. El traçat, el primer no radial, evita haver de passat per Barcelona i escurça el trajecte que uneix Martorell i Granollers. Fins ara, per fer aquest trajecte s'havia de fer transbord a Barcelona Sants, i la durada era d'una hora i 15 minuts. Per l'R-8 hi circulen trens Civia amb una capacitat per a 600 passatgers. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, i els alcaldes de les poblacions per on passa inauguraran aquest dilluns el servei de forma oficial, després que aquest diumenge es va obrir als usuaris.

Actualitzat
La nova línia pararà a Castellbisbal, Sant Cugat, Rubí, Cerdanyola i Mollet, i en el futur la Generalitat podria ampliar-la cap a Vilafranca del Penedès i, a l'altre extrem, cap a Sant Celoni, en funció de la demanda.

La freqüència inicial serà d'un tren per hora i sentit, i es calcula que 20.000 persones faran servir cada dia aquesta línia, que és la primera amb un traçat no radial.

El director de Rodalies de Catalunya, Miguel Ángel Remacha, ha destacat que l'R-8 ha estat un projecte "laboriós" perquè suposa la connexió amb l'R-7 -la UAB passa a estar enllaçada amb Mollet i Granollers-, amb l'R-2 Nord a Granollers i amb l'R-4 Sud a Martorell.

Alguns usuaris, però, lamenten la poca freqüència de pas dels combois.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut