Un grup de periodistes enmig de policies i indignats el 15 de juny passat al parc de la Ciutadella (Foto: ACN)
Un grup de periodistes enmig de policies i indignats el 15 de juny passat al parc de la Ciutadella (Foto: ACN)
Barcelona

El Sindicat de Periodistes critica l'exigència de demanar les imatges dels fets del Parlament per a la investigació

El Sindicat de Periodistes de Catalunya considera "desproporcionada" la demanda que la fiscalia de Barcelona ha fet a 18 mitjans de comunicació perquè en 48 hores aportin totes les imatges que tinguin dels incidents del 15 de juny al parc de la Ciutadella. Denuncia que el material gràfic on es va captar com milers de persones boicotejaven l'entrada dels diputats al Parlament té una finalitat informativa i no hauria de servir de base per investigar suposats fets delictius.

Actualitzat
Els periodistes han expressat el seu "malestar" per un requeriment que consideren que s'ha aplicat "de manera exagerada i generalitzada".

Apunten que aquesta situació afectarà de manera negativa la tasca professional de fotoperiodistes i reporters de televisió. Argumenten que "a ulls de manifestants passats i futurs no s'hauran limitat a fer la seva feina, que és reflectir els fets, sinó que el producte d'aquesta pot acabar de manera sistemàtica en mans d'autoritats policials o judicials".

El sindicat sosté que "això perjudicarà la llibertat d'informació dels professionals i el dret a la informació de la ciutadania, principi constitucional que és obligació de tots els estaments preservar".
Anar al contingut