Madrid

El Consell de Ministres no prorroga el límit de 110 km/h més enllà del 30 de juny

El límit de velocitat en les autopistes i autovies espanyoles tornarà a ser l'1 de juliol de 120 quilòmetres per hora. El govern espanyol ha decidit no prorrogar la rebaixa a 110 quilòmetres/hora que es va instaurar el 7 de març amb l'objectiu d'estalviar carburant. El vicepresident del govern i ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha anunciat la finalització de la mesura en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres i ho ha justificat assegurant que les circumstàncies han canviat. El preu del petroli ha caigut i les previsions és que continuï baixant. Rubalcaba també ha subratllat que la mesura ha funcionat i ha permès un estalvi al voltant de 450 milions d'euros.

Actualitzat
El Consell de Ministres ha decidit aquest divendres no allargar més enllà del 30 de juny el límit de circular a 110 quilòmetres per hora a autopistes i autovies. La mesura es va estrenar el 7 de març per reduir la factura energètica després que el preu del cru es va disparar com a conseqüència de les revoltes al nord d'Àfrica.

L'executiu considera que les noves circumstàncies mundials, amb el barril de petroli a 106 dòlars en comptes dels 115 de mesos enrere, quan es va adoptar la mesura, així com les previsions que continuï baixant, no fan necessari prorrogar la mesura.

Precisament aquest dijous, l'AIEA ha anunciat que alliberarà 60 milions de barrils de petroli de les seves reserves per fer font a la manca de producció i les conseqüències en els preus per la situació a Líbia.

Mesura eficaç i amb efectes a llarg termini

Alfredo Pérez Rubalcaba, que ha recordat que ja havien insistit que la mesura era "transitòria", ha lloat la seva eficàcia. El vicepresident ha xifrat en 450 milions d'euros l'estalvi aconseguit.

El portaveu del govern ha contraposat aquesta suma als 230.000 euros que van costar els adhesius per modificar els senyals de trànsit.

Rubalcaba també ha augurat que, després d'aquests mesos de reducció del límit de velocitat, els ciutadans continuaran conduint a menys velocitat perquè, segons ell, el debat ha permès crear una consciència col·lectiva de la necessitat d'estalviar i de reduir la contaminació.

Rubalcaba també ha desvinculat l'aplicació d'aquesta mesura de l'evolució de la sinistralitat, recordant que ja baixava en mesos anteriors i ha disminuït durant els últims vuit anys.

Els bitllets tornaran a preu normal

El Ministeri de Foment també ha decidit no prorrogar una altra mesura per estalviar energia. La rebaixa del preu dels bitllets, vigent des del passat 7 de març, no s'allargarà més enllà del 30 de juny. A partir de l'1 de juliol els consorcis regionals de transport hauran de decidir si mantenen els preus actuals.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut