Barcelona

Mascarell aposta per impulsar un Centre Nacional de Fotografia "amb edifici o sense"

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, veu amb bons ulls la idea d'impulsar un Centre Nacional de Fotografia, però ha matisat que aquesta institució "pot ser en un edifici o sense, ja que es pot articular de moltes maneres". Ho ha dit en una taula rodona que s'ha fet al Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Actualitzat
Mascarell ha destacat que segurament es tractaria d'una xarxa de centres que seria la "conclusió final" d'unes reflexions que tenen a veure amb la problemàtica dels fons, que a Catalunya estan dispersos entre l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC), l'Arxiu Fotogràfic de Barcelona (AFB), el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) i el Museu d'Art contemporani de Barcelona (MACBA).

El conseller Mascarell ha assegurat que les pugnes entre les institucions són impròpies, i que en el cas de les institucions públiques el tema, a més, és "absurd i llastimós", en referència al conflicte entre el Ministeri de Cultura i la Generalitat per la compra de l'arxiu del fotoperiodista Agustí Centelles.

Per crear polítiques coherents, Mascarell ha anunciat que el director general del Patimoni, Joan Pluma, treballa en un document sobre l'estat actual del patromini fotogràfic català, que es presentarà a l'octubre que ve i que permetrà prendre decisions.
Anar al contingut