Stanford

Un professor de Stanford desenvolupa una càmera que pretén revolucionar el món de la fotografia

Una revolució en el món de la fotografia. Així s'ha anunciat la Lytro, una càmera fotogràfica compacta que s'ha presentat com el futur del camp de la imatge. L'invent, desenvolupat pel doctor de la Universitat de Stanford, Ren Ng, és capaç d'emmagatzemar la informació dels vectors de la foto que es captura. D'aquesta manera, l'usuari no cal que es preocupi de qüestions fonamentals per aconseguir una bona instantània com ara enfocar o obrir el diafragma.

Actualitzat
La Lytro capta una fotografia en un sol pla de llum i a més guarda els vectors d'allò que capta el seu objectiu. Així, un cop feta la instantània s'introdueix a l'ordinador i en un sol clic els usuaris poden enfocar la part de la fotografia que més els interessi o aclarir o enfosquir la imatge, i obtenir que la foto sigui al més fidel possible a la realitat.

A més, el nou model de càmera, que no es presentarà al mercat fins a finals d'any, també permet canviar la perspectiva o, fins i tot, mostrar la foto en tres dimensions.

De moment, ja s'han presentat els primers resultats i el seu creador ha remarcat que el seu preu no serà molt superior al de les càmeres digitals compactes del mercat.

Anar al contingut