Imatge d'arxiu de militars espanyols (Foto: Reuters)
El 2014 els militars hauran completat la retirada. (Foto: Reuters)
Washington

El govern espanyol començarà la retirada de les tropes de l'Afganistan el 2012

Espanya també retirarà les seves tropes de l'Afganistan. El govern espanyol ho començarà a fer de forma progressiva a partir del 2012. D'aquesta manera el govern espanyol se suma a l'anunci que han fet els Estats Units i que ha estat secundat pels governs de França i el Regne Unit.

Actualitzat
Les tropes militars espanyoles començaran a retirar-se de l'Afganistan aquest 2012. De manera progressiva, el govern espanyol preveu anar retirant la seva presència al país i complir amb els terminis establerts per l'OTAN en la seva darrera cimera a Lisboa, el passat mes de novembre.

De moment, a l'espera de conèixer més detalls sobre els terminis i la manera com es procedirà a la retirada, la ministra de defensa, Carme Chacón, ja ha avançat que aquest mateix estiu començaran a fer el traspàs de competències a les forces de seguretat afganeses.

Obama, el primer
a anunciar-ho

Aquesta notícia arriba poques hores després que el president dels Estats Units, Barack Obama, anunciés la seva intenció de començar a retirar les tropes nord-americanes de l'Afganistan, instal·lades al país des de després dels atemptats de l'11 de setembre del 2002.

Obama ha promès que ho farà de manera gradual i que començarà el proper mes de juliol amb la marxa d'uns 10.000 soldats, i al final de l'estiu ja sumaran més de 33.000 efectius. Així, de cara al 2014 es donarà per acabar tot el procès.

França i el Regne Unit també marxaran

El mateix camí seguiran França i el Regne Unit, que preveuen retirar les tropes progressivament. Sarkozy seguirà el calendari marcat per Obama, mentre que el govern britànic espera concloure el procés com a molt tard el 2015.
Anar al contingut