Pequín

L'artista xinès Ai Weiwei queda en llibertat sota fiança

A l'artista xinès Ai Weiwei, un dels més famosos fora del seu país, l'han alliberat sota fiança. Estava detingut des del 3 d'abril i l'han deixat lliure perquè, segons informa l'agència oficial de notícies xinesa, tenia una "bona actitud" i ha reconegut un delicte d'evasió d'impostos.

Actualitzat
En el missatge de l'agència xinesa també s'especifica que un altre dels motius per deixar en llibertat Ai Weiwei és "la malaltia crònica que té", tot i que no s'esmenta la diabetis ni l'alta tensió que pateix. El règim assegura que l'artista retornarà els diners de tots els impostos que suposadament ha evadit. Després de ser alliberat, Ai Weiwei ha declarat que estava "bé" i que torna a casa. "Sóc lliure, però no puc parlar", ha afegit, i ha demanat comprensió a la premsa.

Ai Weiwei, de 54 anys, és un dels artistes contemporanis amb més cartell internacional gràcies, entre altres obres, al disseny de l'estructura d'El Niu, l'estadi olímpic de Pequín. Al mateix temps, però, és una de les personalitats més crítiques amb el govern xinès. L'any 2008, per exemple, va ser molt crític amb la mala qualitat arquitectònica de les escoles arran del terratrèmol que va afectar la regió de Sichuan. Ai Weiwei va ser detingut el 3 d'abril passat a l'aeroport de la capital xinesa, quan estava a punt d'agafar un avió cap a Taiwan via Hong kong.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut