Imatge d'arxiu de Joan Ridao al Congrés (Foto: EFE)
Joan Ridao s'incorporarà al grup assessor de Junqueras. (Foto: EFE)
Madrid

El Congrés aprova una moció d'ERC que insta el govern espanyol a aprofundir en la democràcia

El Congrés dels Diputats ha donat llum verda aquest dimarts a una moció d'ERC que ha obtingut el suport de tots els grups i que insta el govern espanyol a plantejar mesures per aprofundir en la democràcia, la participació política i el control de les institucions. Segons ha explicat el portaveu dels republicans a la cambra, Joan Ridao, això permetrà debatre algunes de les propostes que ha fet el moviment del 15-M.

Actualitzat
ERC, que en un primer moment ha proposat crear una subcomissió parlamentària per estudiar mesures que aprofundeixin en la democràcia, ha aconseguit arrencar el suport de tots els grups a una moció per treballar en la línia d'algunes de les propostes que fa el moviment 15-M.

El Congrés ha aprovat una moció que insta l'executiu de Zapatero a recuperar el projecte de llei de la transparència i aprofitar aquesta tramitació parlamentària per proposar mesures que aprofundeixin en la democràcia, la participació política i el control de les institucions. ERC confia ara que s'obri una ronda de compareixences en què es podria citar al Congrés algun representant del moviment dels indignats.

Per contra, el ple del Congrés ha rebutjat una proposició de llei de CiU que plantejava el cessament automàtic de tots els magistrats del Tribunal Constitucional que faci més de sis mesos que ocupen el càrrec amb el mandat caducat.

Anar al contingut