Madrid

El 40% dels homes espanyols d'entre 17 i 60 anys són clients de la prostitució

El 40% dels homes espanyols d'entre 17 i 60 anys són clients de prostitutes. La meitat estan casats o bé tenen parella, i quatre de cada deu tenen fills, segons dades de la Comissió per a la Investigació de Maltractaments a Dones. Aquest organisme reclama mesures per penalitzar aquestes conductes, que, segons afirma, emparen l'abús i la violència masclista. I és que es calcula que 9 de cada 10 dones que es prostitueixen ho fan en contra de la seva voluntat. El 99% de la demanda de serveis sexuals és masculina i l'edat mitjana dels clients és d'entre 30 i 35 anys.

Actualitzat
La Comissió demana a les autoritats espanyoles que mirin l'entorn europeu per dur a terme un canvi de mentalitat sobre la prostitució i aposta per perseguir-la. "Quan la delinqüència organitzada dedicada al tràfic de dones amb fins d'explotació sexual té dificultats en un país, perquè la seva legislació és menys permissiva amb la prostitució, eviten aquest país, establint els seus negocis en un altre estat més permissiu", explica aquest organisme.

A Suècia, que aplica polítiques de repressió del prostituïdor des del 1999, el tràfic de dones ha disminuït un 80% i la demanda ha caigut prop del 60%. A Holanda, en canvi, on s'ha regulat l'exercici de la prostitució, "hi ha una gran preocupació per l'augment del tràfic de menors i dones amb fins d'explotació sexual". A França ja s'ha aprovat un informe consensuat per tots els grups polítics en el qual es recomana penalitzar la demanda de prostitució, i es preveu que el text es converteixi en llei.

Sobre els anuncis de contactes que es publiquen a la premsa espanyola, la comissió ha incidit que Espanya és l'únic país europeu en què això es produeix: "Un anunci als mitjans de comunicació és proxenetisme", perquè s'estan oferint dones per a finalitats sexuals. L'organització exigeix l'aplicació literal de l'article 158 del Codi Penal per poder perseguir els que obtinguin beneficis de la prostitució aliena.
Anar al contingut