Atenes

Milers de grecs protesten contra els plans d'austeritat a les portes del Parlament

Milers de grecs s'han concentrat aquest dimarts a la plaça Síntagma d'Atenes, tot just davant del Parlament grec, per rebutjar les mesures d'austeritat que Brussel·les exigeix al govern del socialista Iorgos Papandreu. Els sindicats mostren el seu desacord amb la privatització d'empreses estatals en una jornada clau per al país, en què Papandreu s'ha sotmès i ha obtingut la confiança del Parlament al seu nou govern. Això li permetrà tirar endavant nous ajustos.

Actualitzat
El Parlament grec ha estat aquest dimarts l'escenari d'una nova jornada convulsa al país. A l'interior, el socialista Iorgos Papandreu s'ha sotmès i ha superat la moció de confiança al seu nou govern, cosa que li permetrà tirar endavant els nous ajustos que li exigeix Brussel·les.

A l'exterior de la cambra, mentrestant, milers de persones han protestat contra les retallades i la privatització d'empreses públiques en una nova jornada de vaga general. Els sindicats han cridat a la mobilització mentre a la plaça Síntagma, els indignats han instat a mostrar un vot de "desconfiança" a Papandreu. També hi ha hagut concentracions a les oficines de la Comissió Europea a Atenes per mostrar el rebuig a les retallades forçades per les autoritats europees.

Els manifestants reclamen la caiguda del govern de Papandreu, canvis profunds al país i que es perdoni el deute grec. I han acollit amb descontentament que el primer ministre grec hagi superat la moció de confiança.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut