Barcelona

El govern podria partir la llei òmnibus per facilitar l'acord amb altres partits

El govern de la Generalitat ha allargat la mà a l'oposició, en especial al PSC, i ha obert la porta a modificar l'esborrany de la llei òmnibus. L'executiu ha encarregat al grup parlamentari de CiU que enceti contactes amb els grups de l'oposició per deixar clara la seva "voluntat de diàleg i mà estesa, començant pel primer grup de l'oposició, el PSC", segons el portaveu del govern, Francesc Homs. Aquests contactes es produirien fins i tot abans que el govern aprovi l'avantprojecte de llei, amb la finalitat que se'n pugui "afinar" el contingut abans que s'enviï al Parlament per tramitar-lo. Una possibilitat que el govern podria negociar amb l'oposició és la de partir la llei en diversos blocs, en àrees especialment sensibles com l'educació o la sanitat.

Actualitzat
La polèmica llei, que pretén modificar d'una sola tacada més de 80 lleis amb la finalitat de simplificar i racionalitzar tràmits administratius, ha rebut un total de 2.344 al·legacions, tot i que Homs ha dit que moltes són "reiteratives". El portaveu ha considerat "positiu" l'elevat nombre d'al·legacions rebudes pel gabinet jurídic de la Generalitat, ja que creu que demostra que es tracta d'un projecte que suscita "controvèrsia" però també interès entre la població.

La indignació podria accelerar la llei electoral

El portaveu de la Generalitat, Francesc Homs, també ha assegurat que el govern no descarta accelerar la reforma de la llei electoral en "l'actual context". D'aquesta manera, i malgrat que no confirma que això acabi sent així, Homs ha explicat que les protestes dels indignats de les últimes setmanes i les mobilitzacions socials podrien aconseguir accelerar aquesta reforma.

Els indignats i les manifestacions

D'altra banda, la reunió de govern d'aquest dimarts també ha tractat la multitudinària manifestació d'"indignats" de diumenge i el setge del Parlament de la setmana passada, qüestions que, segons Homs, preocupen, i molt, el govern.

En aquest sentit, el portaveu de la Generalitat ha explicat que l'executiu ja ha posat en marxa accions legals contra els culpables dels incidents del 15 de juny passat a les portes del Parlament.

Finalment, Homs ha desmentit els rumors que apuntaven a una possible moratòria per a la prohibició de les corrides de toros i ha assegurat que a hores d'ara tot continua el seu curs.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut