Barcelona

Els màsters hauran de tenir 20 alumnes com a mínim

El nou model universitari català inclou una reestructuració de l'oferta de graus i màsters. Pel que fa als màsters, no n'hi podrà haver amb menys de 20 alumnes. El curs que ve ja en desapareixen 50 dels 500 actuals, i el curs 2012-2013 se n'eliminaran 100 més. Pel que fa als graus, n'hi ha 131 per sota del llindar dels 60 alumnes de nova matriculació i la intenció és reduir-los a partir del curs 2013-2014. Respecte al professorat, es vol cobrir només el 50% de les 2.500 jubilacions previstes per la dècada vinent.

Actualitzat
La borsa de beques que la Generalitat, un dels eixos del nou model universitari català, es crearà amb el 25% de l'increment de taxes universitàries, d'aproximadament 1,3 milions d'euros. Les beques es podran demanar en el moment de la matriculació i consistiran en una rebaixa del 50% de la matrícula. L'ajuda beneficiarà 3.000 estudiants catalans que fins ara quedaven per sobre del llindar de renda de les beques estatals.

Una altra de les novetats és que també hi haurà beques per a alumnes amb resultats acadèmics excel·lents. Serà encara un pla pilot, amb finançament reduït i pocs beneficiaris, però la intenció de la Secretaria d'Universitats és anar-lo augmentant cada curs.

El secretari d'Universitats, Antoni Castellà, ha donat els detalls de les noves beques universitàries que concedirà l'endemà de saber-se que les taxes s'apujaran un 7,6%, el màxim permès pel Ministeri d'Educació espanyol. L'augment serà el més alt dels últims anys i suposarà fins a 100 euros més per curs depenent de les carreres.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut