Catalunya

L'estiu s'estrena molt calorós

L'estiu del 2011 ha començat aquest dimarts, 21 de juny, a les 19.16 h de la tarda. Es preveu que sigui el més calorós des de fa anys. Les temperatures seran superiors a les normals, sobretot a la meitat sud i est de la Península, també a les Balears i les Canàries.

Actualitzat
Segons la previsió de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), la tònica serà la calor i, pel que fa a les pluges, s'espera que mantinguin els valors normals de cada estiu. El cap de previsió de l'Agència, Fermín Elizaga, ha assenyalat que la primera onada de calor començarà a finals d'aquesta setmana. Elizaga afirma que algunes zones de la Península, com l'Andalusia occidental, podrien arribar a valors de fins a 40 graus centígrads.

El portaveu de l'AEMET, Ángel Rivera, ha explicat que "l'estiu del 2011 seguirà la línia dels últims estius càlids que hem viscut" i ha afegit que aquesta tendència temabé afectarà la resta del continent europeu.

Pel que fa a la previsió a Catalunya, l'estiu ha començat amb calor moderada i el sol a gairebé tot el territori. Els Pirineus han estat l'excepció amb alguns núvols i ruixats. A partir de dijous, està previst que baixin les temperatures i que continuï aquesta inestabilitat als Pirineus, però molt dispersa. La revetlla serà estable i sense ruixats. Per Sant Joan el dia serà assolellat, però amb temperatures un pèl més baixes. Finalment, el cap de setmana hi haurà domini del sol a tot Catalunya. 


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut