Imatge d'arxiu de Georges Tron (Foto: Reuters)
Imatge d'arxiu de Georges Tron (Foto: Reuters)
París

Detingut l'exsecretari d'Estat francès Georges Tron, acusat de violació i agressió sexual

L'exsecretari d'Estat francès de la Funció Pública Georges Tron ha estat detingut en el marc d'una investigació per presumpta violació i agressió sexual a dues extreballadores seves. El cas va sortir a la llum pocs dies després de la detenció de l'exdirector de l'FMI Dominique Strauss-Khan, també acusat d'agressió sexual. Georges Tron va dimitir del càrrec de secretari després de fer-se pública l'acusació, però no com a alcalde de Draevil, localitat situada al sud de París.

Actualitzat
Dues exfuncionàries de l'Ajuntament de Draevil van denunciar Georges Tron el 25 de maig passat, pocs dies després de l'escàndol Dominique Strauss-Kahn. Les dues dones, de 34 i 36 anys, asseguraven que, entre el 2009 i el 2010, Geroges Tron les va sotmetre a tocaments, intimidació i a relacions sexuals no consentides.

Aquest dilluns havia de començar el judici del cas a Versalles, però contra pronòstic, el jutge ha ordenat la detenció de Tron, que va deixar el càrrec ara fa unes tres setmanes, després que el seu nom va omplir portades de diaris. El polític sempre ha defensat la seva innocència: "Des de la meva qualitat de simple ciutadà, faré del reconeixement de la meva innocència un assumpte personal, combatent les acusacions". Sobre les dones que l'acusen, Tron va afirmar que "una va ser acomiadada per haver desviat fons públic que li havien estat confiats i l'altra va abandonar les seves funcions per un comportament indigne".

Geroges Tron va arribar a l'executiu al març del 2010, recomanat per Brice Hortefeux, home de confiança de Sarkozy, i llavors ministre d'Interior.
Anar al contingut