Barcelona

J. Luis Orihuela al xat del 3cat24: "Encara cal aprendre molt de les xarxes socials"

Aquest expert d'internet i professor de Periodisme de la Universitat de Navarra acaba de publicar un nou llibre explicant tots els secrets del Twitter, una eina que ja té més de 200 milions d'usuaris arreu del món i difon, cada dia, 130 milions de piulades. José Luis Orihuela ha xatejat amb els usuaris del 3cat24 i ha respost les seves preguntes sobre el "món Twitter"

Actualitzat
José Luís Orihuela ha conversat amb els lectors del 3cat24 a través del xat. A la pregunta que li ha fet un usuari sobre l'efecte de les xarxes socials en el moviment 15-M, l'autor del llibre "Mundo Twitter" ha destacat que "els manifestants han pressionat el poder a través de les xarxes".

L'expert ha animat els lectors a llançar-se a la xarxa. "Al Twitter s'ha de seguir els usuaris que agreguin valor al teu 'timeline'", ha recomanat Orihuela. També ha admès que les eines tenen el seu mètode: "A les xarxes socials, cal aprendre molt i més ràpid per canviar realitats".

Un lector li ha preguntat pel Twitter com a font de rumorologia. Orihuela s'ha mostrat contundent: "Els rumors circulen des d'abans que Gutenberg comencés a imprimir llibres. No és cap novetat de les xarxes"

Al seu llibre, l'autor també explica tots els secrets d'aquesta eina que ja té més de 200 milions d'usuaris arreu del món i difon, cada dia, uns 130 milions de piulades. Orihuela és doctor en Ciències de la Informació professor a la Facultat de Comunicació de la Universitat de Navarra.

És pioner en les tecnologies de la informació i la comunicació, a més d'autor de nombrosos llibres de referència sobre l'evolució d'internet en mans dels ciutadans, com ara "La revolución de los blogs" (2006). Des de l'any 2002, se'l pot llegir a eCuaderno, un dels blogs més populars en castellà, i al Twitter, amb el nom @jlori, on ja acumula més de 127.000 seguidors.

Podeu llegir tota la conversa que hi hem mantingut aquí:





Anar al contingut