Imatge de recurs de l'assemblea d'indignats
Imatge de recurs de l'assemblea d'indignats
Barcelona

Advertències als indignats un dia abans de les manifestacions convocades per diumenge

Advertències als indignats un dia abans de les manifestacions convocades per aquest diumenge a la tarda. El president Artur Mas assegura que no permetran més atacs a la democràcia, i José Luis Rodríguez Zapatero adverteix que és inadmissible intentar coaccionar les institucions.

Actualitzat
El president de la Generalitat, Artur Mas, no es tanca a res, però avança que "combatrà amb totes les forces" els indignats que atemptin contra la democràcia. I és que Mas té encara molt presents els incidents de dimecres a les portes del Parlament de Catalunya. Ha recordat que els diputats, elegits democràticament, van rebre escopinades, insults i cops.

En la mateixa línia, ha lamentat que els indignats hagin "ocupat i privatitzat" l'espai públic i els ha recomanat que en lloc de "reclamar i parar la mà" optin per valors com "l'esforç, el sacrifici i l'esperit de superació".

El president ho ha dit durant el consell nacional de Convergència Democràtica celebrat aquest dissabte a Barcelona.

I des de molt més lluny però en el mateix sentit s'ha pronunciat el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zaptero. Des de Sant Petersburg, on és de visita oficial, Zapatero ha advertit el moviment dels indignats que és inadmissible intentar coaccionar les institucions o els seus representants.

Zapatero s'ha mostrat confiat que les marxes del moviment 15-M convocades per aquest diumenge en diverses ciutats de l'Estat seran pacífiques, després de reconèixer que la majoria d'actes d'aquest moviment s'han fet sense violència. Zapatero, però, ha advertit que és "inadmissible" la coacció, amb referència als aldarulls que es van produir a les portes del Parlament de Catalunya el passat dimecres en la protesta contra les retallades socials dels pressupostos.
Anar al contingut