El vicepresident espanyol i ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, en una imatge d'arxiu
Amb la proclamació definitiva de Rubalcaba, conclou el procediment de primàries.
Madrid

El PSOE proclama de manera definitiva Rubalcaba com a candidat a les generals

La Comissió de Garanties Electorals del PSOE ha procedit a la proclamació definitiva del vicepresident primer i ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, com a candidat socialista a les properes eleccions generals. Aquesta decisió s'elevarà per a la seva ratificació al Comitè Federal, màxim òrgan del partit entre congressos, que tindrà lloc el 9 de juliol, data per la qual el PSOE prepara un acte en què preveu convocar unes nou-centes persones, segons han informat fonts socialistes.

Actualitzat
La Comissió de Garanties Electorals del PSOE ha desestimat les dues impugnacions rebudes dimecres passat contra la proclamació provisional de Rubalcaba i n'ha acordat la proclamació definitiva, segons informa el PSOE en el seu compte de Twitter.

Amb la proclamació definitiva, conclou el procediment de primàries, obert al Comitè Federal el 28 de maig. Al procés es van presentar un total de nou militants, tot i que cap dels altres vuit aspirants va reunir prou avals per competir a les primàries amb Alfredo Pérez Rubalcaba.

El candidat socialista a la presidència del govern espanyol està fent tot un periple de reunions per les federacions del PSOE. Va començar a Sevilla, després del Comitè Federal, en què va rebre l'aval dels seus companys per ser candidat; ha seguit durant aquestes últimes setmanes, i continuarà aquest mateix cap de setmana amb una reunió sectorial amb el món de l'educació a Valladolid, a la qual també assistiran representants de diversos col·lectius de l'ensenyament.

El vicepresident va revelar la setmana passada que haurà de deixar les seves responsabilitats en el Ministeri de l'Interior, perquè a aquest ministeri li correspon l'organització de les eleccions i és incompatible amb ser candidat. Tot i això, encara no ha precisat quan es produirà el seu cessament en aquestes responsabilitats.
Anar al contingut