Barcelona

Més de 16.400 persones aspiren a les 1.245 noves places de professors de Secundària i FP

Més de 16.400 persones aspiren a fer-se amb una de les noves places de professor que ofereix el Departament d'Ensenyament. Són 1.245 llocs. Pràcticament la totalitat dels llocs que surten a concurs són per a professors de Secundària. Però n'hi ha 191 per a professors tècnics de Formació Professional, 30 per a les escoles oficials d'idiomes i 20 per a especialistes d'arts plàstiques i disseny. Les oposicions han començat aquest dissabte i s'allargaran fins al 16 de juliol.

Actualitzat
13 aspirants per cada plaça. Més de 16.400 persones volen fer-se amb un dels llocs de professor que oferta el Departament d'Ensenyament de la Generalitat. Aquest dissabte al matí comencen les oposicions.

Embolic de xifres

La convocatòria ha estat envoltada de polèmica. El tripartit s'havia compromès a convocar 2.580 places, que el govern de Convergència va retallar fins a les 1.245 per adaptar-se a les limitacions que imposa la llei de pressupostos generals de l'Estat per aquest any.

Quan només faltava un mes per als exàmens, el Ministeri d'Economia va interposar un recurs contenciós administratiu a la convocatòria del govern català perquè considerava que oferia més places de les que permetia la taxa de reposició. El govern espanyol només n'hi autoritzava 430. Finalment, Madrid va retirar el recurs i les places convocades són les 1.245 que havia convocat el govern.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut