Joan Delort, nou gerent de l'Àrea de Seguretat de Barcelona
Joan Delort, nou gerent de l'Àrea de Seguretat de Barcelona
Barcelona

Joan Delort, nou gerent de l'Àrea de Seguretat a Barcelona

Joan Delort passarà a fer-se càrrec de l'Àrea de Seguretat de Barcelona a partir de l'1 de juliol, quan Xavier Trias prendrà possessió del càrrec d'alcalde a la capital catalana. L'exsecretari de Seguretat i actual assessor del Departament d'Interior podrà nomenar un nou cap de la Guàrdia Urbana en substitució de Xavier Vilaró.

Actualitzat
Amb la possessió del càrrec de Xavier Trias com a alcalde de Barcelona el pròxim 1 de juliol, Joan Delort es traslladarà a l'Àrea de Seguretat a Barcelona. Delort serà el gerent i tindrà la potestat de nomenar un nou cap de la Guàrdia Urbana en substitució de Xavier Vilaró, després que Trias hagués anunciat el cessament d'aquest càrrec.

Joan Delort té al seu darrere una llarga experiència en el camp. A part de ser l'actual assessor del Departament d'Interior amb Felip Puig, va ser responsable dels Mossos d'Esquadra i Secretari de Seguretat amb el primer tripartit i va repetir amb l'arribada al Departament d'Interior dels ecosocialistes.

Considerat com un expert en seguretat a Catalunya, va començar la seva carrera com a guàrdia urbà a Barcelona i, a partir d'allà, va anar pujant en responsabilitats dintre de la policia local metropolitana. Posteriorment, va ser, durant 11 anys, intendent de la policia local de Girona i el 1997 va arribar a ser subdirector general de coordinació de les policies locals. Finalment, el 2001, va ser nomenat director del Servei Català de Trànsit, iniciant el seu ascens pel que fa als càrrecs de confiança dels darrers anys.

Després de la constitució de l'Ajuntament de Barcelona, Delort ja podrà ocupar el seu càrrec dins de l'àrea liderada pel regidor i primer tinent alcalde, Joaquim Forn.


Anar al contingut