Imatge d'arxiu d'una roda de premsa dels indignats
Mas ha advertit que "combatrà amb totes les forces" els indignats que atemptin contra la democràcia.
Barcelona

Els indignats es desmarquen de la violència i parlen d'una maniobra política de desprestigi

El moviment 15 de març a Barcelona s'ha desvinculat dels actes violents que van intentar impedir l'entrada dels diputats al Parlament. Assegura que els incidents s'han sobredimensionat per criminalitzar-los i lamenten que el president de la Generalitat, Artur Mas, i el conseller d'Interior, Felip Puig, els hagin associat amb la "kale borroka". Els indignats reiteren que el moviment és pacifista i que els errors en el dispositiu policial al parc de la Ciutadella han permès desprestigiar-los, amb l'objectiu d'acabar amb el suport social que tenen. El moviment ha demanat que es creï una comissió d'investigació per depurar responsabilitats en els aldarulls.

Actualitzat
Els indignats s'han volgut desvincular dels actes violents d'alguns concentrats per impedir dimecres l'entrada dels diputats al Parlament, coincidint amb l'aprovació dels pressupostos generals. En una roda de premsa convocada per AcampadaBCN, el moviment del 15-M a Barcelona ha denunciat que els incidents s'han exagerat per criminalitzar-los i asseguren que els errors del dispositiu policial al parc de la Ciutadella han permès desprestigiar el seu moviment i que, tot plegat, és una manipulació política per justificar el desallotjament dels acampats a la plaça Catalunya.

"El debat generat entorn dels successos està sobredimensionat amb l'objectiu d'estigmatitzar un col·lectiu mitjançant l'estratègia política de desviar l'atenció de les retallades que es porten a terme des del govern i amb la finalitat de legitimar noves formes de repressió policial contra un moviment pacífic", ha explicat la indignada Alícia Domínguez, membre del col·lectiu.

El moviment ha insistit de nou que l'objectiu de la convocatòria no era bloquejar el Parlament sinó fer un cordó simbòlic per demostrar el seu rebuig als pressupostos i han demanat als grups violents que no acudeixin a les seves convocatòries. Diumenge tenen prevista una manifestació al centre de Barcelona. Els indignats també han demanat que es creï una comissió d'investigació per depurar responsabilitats en els aldarulls de dimecres i han lamentat que el president de la Generalitat, Artur Mas, i el conseller d'Interior, Felip Puig, hagin associat el col·lectiu amb la "kale borroka" i amb les guerrilles urbanes.

Anar al contingut