Emilio Botín a la junta general d'accionistes del Santander
Botín vol que el sistema financer estigui reformat com abans millor.
Madrid

Botín urgeix a completar la reestructuració del sistema financer amb la sortida a borsa de les caixes

El president d'un dels principals bancs espanyols pressiona perquè les caixes surtin ja a borsa. El directiu del Santander Emilio Botín assegura que és clau per generar creixement completar la reestructuració del sistema financer de manera urgent. Ho ha dit en la junta general d'accionistes del Santander, on ha anunciat que preveu igualar els beneficis del 2010. En negatiu, el president del banc admet que la taxa de morositat tocarà màxims.

Actualitzat
El president del BSCH, Emilio Botín, assegurat que la "clau" per a la recuperació econòmica és completar la reestructuració del sistema financer. Més concretament, el directiu del Santander passa la responsabilitat a les caixes d'estalvi i reclama que s'avanci "amb rapidesa en la recapitalització d'algunes entitats i en la seva sortida a borsa".

Durant la junta d'accionistes del Santander, el banquer ha reconegut que s'han fet reformes molt importants i en molt poc temps al sistema financer. Tot i això, demana un últim esforç per tancar el salt als parquets i assegurar la rendibilitat d'algunes caixes.

Botín assegura que aquesta mesura, juntament amb la feina i la confiança, ajudaran a tornar l'economia espanyol a la via del creixement. En paraules del president del Santander: "El que cal es resumeix en tres paraules: reformes, treball i confiança".

El banquer diu que "és el moment de seguir treballant per escurçar la distància amb els països que estan en franca recuperació". Botín està "convençut" que Espanya sortirà de la crisi "com ho ha fet sempre en moments difícils". A més, ha subratllat que l'Estat té empreses molt competitives i la generació jove "més preparada de la història".

Una de freda i una de calenta

El president del Santander ha anunciat que el banc espera arribar el 2011 a un benefici net similar al del 2010. Llavors va ser de 8.181 milions d'euros en positiu, un 8,5% menys que al 2009.

Botín ha explicat que, en el que va d'any, la capacitat de generació de resultats recurrents del banc manté la línia de l'any anterior. La part negativa és que la taxa de morositat serà de rècord. Botín no ha donat una xifra concreta, però ha parlat que la taxa d'impagament se situarà en el nivell més alt a Espanya durant el 2011".
Anar al contingut