Una nena dinant en un menjador escolar.
Una nena dinant en un menjador escolar.
Barcelona

Prohibits els aliments i refrescos poc recomanables per a la salut en escoles i instituts

Les escoles i instituts no podran oferir, a partir del curs vinent, aliments, brioixeria industrial i refrescos poc recomanables per a la salut. Així ho recull la llei de seguretat alimentària i nutrició, aprovada aquest dijous al Congrés. Tant els menjars com les begudes amb un alt contingut de greixos saturats o trans, sal i sucres quedaran vetats als menús escolars i les màquines expenedores dels centres educatius. Les escoles també hauran d'atendre els casos especials, com ara menús sense gluten, intoleràncies o al·lèrgies alimentàries.

Actualitzat
La nova llei promou que l'oferta alimentària dels centres escolars sigui variada i adequada a les necessitats nutricionals dels alumnes. Es volen fomentar hàbits saludables i potenciar l'activitat física amb l'objectiu de frenar l'obesitat infantil.

Espanya és el país de la Unió Europea amb un percentatge més elevat, el 12%, de nens obesos. A més, es calcula que un 25% té excés de pes.

La normativa preveu també actuacions en l'àmbit de la publicitat dels aliments adreçada a la població de menys de quinze anys.

Pel que fa a la indústria alimentària, la normativa estableix la obligació que s'utilitzin tecnologies i ingredients que minimitzin el contingut de greixos saturats en els productes.
Anar al contingut