Barcelona

Pares i mestres fixen els horaris pel curs que ve, després que Rigau ha obert la porta a acabar una hora abans

El curs vinent, la majoria d'escoles públiques perdran la sisena hora i els tocarà decidir com distribueixen les cinc hores lectives entre matí i tarda. Han de fer arribar la seva proposta aquests dies i han de prendre la decisió conjuntament amb els pares. La majoria d'escoles acabaren les classes més d'hora que ara, després que Ensenyament ha obert la porta a acabar una hora abans a la tarda. Els pares no hi estan d'acord.

Actualitzat
Els consells escolars se succeeixen aquests dies amb un punt estrella: l'horari escolar per al curs 2011-2012. L'ordre del Departament, amb caràcter general, advoca per fer de nou a dos quarts d'una i de tres a dos quarts de cinc. Es preveu que aquesta opció sigui la majoritària, pero cada centre podrà escollir l'horari.

Així doncs, una sisena hora no lectiva al centre anirà a càrrec de la família. Els centres, a més, hauran d'estudiar si oferir extraescolars o altres opcions perquè els nens s'hi puguin estar. I és que la sisena hora de reforç només serà per a un col·lectiu d'alumnes molt especific. Així ho ha explicat el director de l'escola Gavà Mar, Miquel Zurriaga: "En treure la sisena hora queden unes hores de més de reforç que es destinaran a les escoles, però no seran per a tots els alumnes, sinó que seran per a un grup molt reduït, amb unes necessitats molt concretes. Per tant, per a la resta no ho serà. No és un canvi de sisena hora per reforços. És una altra concepció."

Els pares consideren que treure la sisena hora no només perjudica en l'educació dels nens, sinó que també dificulta la vida familiar i laboral i molts ja diuen que no podran anar a buscar el seu fill tan aviat.

Tot i l'ordre d'Ensenyament, hi ha altres alternatives. El director de l'escola Alfons XIII, Joan Antoni de los Mozos, és partidari de sumar-se a una plataforma que ja s'ha iniciat a Molins de Rei i a altres comarques de Catalunya per demanar la jornada continuada. I és que considera que és "el més racional". En aquest sentit, considera que s'haurien d'organitzar "molt bé" les activitats de menjador i que els alumnes poguessin fer els deures que tenen previstos i fins i tot algunes activitats extraescolars.

La FAPAC es queixa de les tensions que la proposta del Departament ha generat en molts centres. Les associacions de pares i mares voldrien que l'escola continués acabant-se a les cinc, i, en general, no serà així. Tot apunta que, el curs vinent, la gamma d'horaris escolars serà més variada que mai.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut