Barcelona

La premsa internacional es fa ressò del setge insòlit dels indignats al Parlament

El setge dels indignats al Parlament de Catalunya com a protesta per les retalladesa Ensenyament i Salut no ha passat inadvertit a la premsa internacional. El bloqueig a l'hemicicle, l'arribada del president Mas en helicòpter i els insults i l'assajament als diputats de la cambra han traspassat fronteres i s'han reflectit en mitjans d'altres països com ara la BBC, "The Guardian", la CNN o el "The Washington Post".

Actualitzat
El bloqueig insòlit del moviment 15-M al Parlament de Catalunya s'explica en moltes llengües. Ho fa la premsa internacional que, entre l'actualitat que reflecteix, recull el setge a la cambra catalana per primer cop en democràcia.

La BBC, amb el títol "Barcelona: una multitud enfadada persegueix els membres del Parlament català", explica que més de 2.000 persones han intentat barrar el pas als diputats al Parlament de Catalunya. Destaquen que el president Mas ha hagut d'arribar en helicòpter per les accions del 15-M que rebutgen les retallades pressupostàries.

La notícia també es pot llegir a la web de "The Guardian", que ha optat per un titular que dibuixa un episodi surrealista: "Els polítics catalans se'n van al cel per evitar els manifestants". La peça fa èmfasi en els mateixos aspectes, uns fets que també destaca "The Independent".

"The Washington Post" es fa ressò igualment del que aquest dimecres ha passat a molts quilòmetres de distància. El rotatiu destaca que els aldarulls han acabat amb 36 ferits i que els diputats han estat insultats, ruixats amb esprai i assetjats.

La CNN opta per destacar els ferits més que el setge a la cambra catalana i titula: "Les protestes sobre les mesures d'austeritat provoquen 36 ferits a Barcelona". La informació destaca que Espanya viu una "profunda" crisi econòmica amb un 21% d'atur i un 42% de joves en edat de treballar que no tenen feina.

Anar al contingut