Barcelona

Salut anuncia que les operacions quirúrgiques més complexes només es faran a l'àrea de Barcelona

Mentre les retallades dels pressupostos es debaten al Parlament, el director del Servei Català de la Salut ha detallat els canvis que hi haurà en les operacions més complexes. Aquestes intervencions es concentraran en els grans hospitals universitaris de l'àrea de Barcelona. El Servei Català de la Salut també ha presentat la reordenació de les urgències a l'atenció primària. La meitat dels ambulatoris que obren de forma continuada, deixaran de donar servei a la nit.

Actualitzat
Dels 185 centres d'atenció continuada les 24 hores que hi ha a Catalunya, la meitat deixaran de fer-ho a la nit i 24 ho faran amb guàrdia localitzada a partir de l'1 de juliol, a banda de tancar a la tarda durant l'agost. Amb aquestes mesures, el Departament de Salut preveu estalviar 50 milions d'euros, un estalvi que s'aconsegueix, segons el departament, per la reducció de les guàrdies nocturnes.

L'altre àmbit que ja té dissenyada la concentració de serveis és el de l'activitat hospitalària de màxima complexitat. Salut preveu concentrar les intervencions més complexes en els hospitals universitaris de l'àrea de Barcelona. Per exemple, la cirurgia dels càncers de fetge, pulmó, pàncrees i esòfag, que fins ara feien entre dotze i vint hospitals, es concentrarà en set, tots de l'àrea de Barcelona, menys el Trueta de Girona. El departament opta per primar l'excel·lència per sobre de la proximitat, segons ha explicat el director de CatSalut, Josep Maria Padrosa.

Queda pendent, però, la reorganització dels hospitals que fan trasplantaments. Està previst reduir els equips de guàrdia operatius i que el trasplantament de pàncrees, que fins ara feien l'Hospital Clínic i el Germans Trias, només es faci en un centre.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut