Barcelona

Mas qualifica d'"intolerables" les agressions dels indignats als diputats

Indignació i condemna de la majoria dels diputats per les agressions que han rebut dels indignats en intentar accedir al Parlament el dia del debat dels comptes pel 2011, els pressupostos de les tisorades. En declaracions a "Els matins" de TV3, el president, Artur Mas, que ha arribat a la cambra en helicòpter, ha deplorat que "s'hagin d'utilitzar mètodes com aquest i a més amb violència al carrer". A "El matí de Catalunya Ràdio", la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha qualificat els incidents d'"atemptat a la democràcia". La majoria dels diputats també han condemnat els aldarulls.

Actualitzat
El president del govern, Artur Mas, ha hagut d'arribar al Parlament en helicòpter per evitar incidents amb els indignats al parc de la Ciutadella. Un cop a l'interior del recinte, i en declaracions a "Els matins" de TV3, Mas, visiblement molest, ha deplorat les agressions i les ha qualificades d'"intolerables".

La presidenta del Parlament, que també ha arribat al costat d'Artur Mas, ha estat més contundent amb les seves declaracions. Gispert ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio" que "aquest atemptat a la democràcia no ens convé gens". La presidenta de la cambra ha afegit que "mai no s'havia tancat el Parlament de Catalunya a excepció d'etapes de les qual més val no parlar-ne".

El conseller d'Interior, Felip Puig, que també ha aterrat a la cambra en helicòpter, s'ha limitat a dir que ell "segurament ha estat l'únic que va entendre el que va passar el 27 de maig", en referència a l'operació policial per netejar la plaça Catalunya on van acampar els indignats que va acabar amb un centenar de ferits i va rebre les crítiques de l'oposició.

Més polítics indignats

Una de les diputades que ha estat agredida, amb una ruixada d'esprai negre a la seva gavardina, ha estat l'exconsellera de Justícia, la socialista Montserrat Tura, que ha dit que l'actitud d'alguns indignats és "incomprensible" i ha demanat que reflexionin sobre els seus actes.

El diputat del PP Josep Enric Millo no ha estat agredit però ha qualificat de "lamentable" l'actuació d'alguns dels indignats i ha remarcat que l'autèntica assemblea del poble és precisament la del Parlament.

La diputada d'ICV, Dolors Camats, ha explicat que algunes persones han insultat i empès alguns dels diputats, però també ha apuntat que hi havia indignats que demanaven que s'evités aquesta mena d'accions.

Des de Madrid tampoc no ho veuen bé

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha comentat que està "en contra de qualsevol manifestació de violència que impedeixi l'exercici de drets, vingui d'on vingui". El vicepresident i ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, s'ha estimat més callar quan els periodistes li han preguntat pels incidents a Barcelona.

El president del Congrés dels Diputats, José Bono, també s'ha referit als incidents viscuts aquest dimecres al matí als voltants del Parlament, coincidint amb el debat dels pressupostos i ha estat més dur. Bono considera que la policia ha "d'exercir" la força per fer respectar els "drets de tots". Pel president del Congrés, els indignats cometen un "delicte" impedint que els diputats accedeixin a la cambra i creu que de la "impressió inicial" de l'acampada del Sol de "gent bondadosa" s'ha passat a una cosa que no hi té res a veure, "que increpa i insulta".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut