Barcelona

Indignats ruixen amb pintura alguns diputats quan intentaven entrar al Parlament

Els indignats que hi ha concentrats a l'exterior del parc de la Ciutadella de Barcelona han agredit alguns diputats quan intentaven entrar a peu al Parlament, protegits pels Mossos, per debatre els pressupostos de les retallades. A Joan Boada i Montserrat Tura els han ruixat amb un esprai. A Joan Herrera i Jordi Miralles els han llançat una pela de plàtan. El més escridassat ha estat Ernest Maragall.

Actualitzat
Els indignats que es concentren des d'aquesta nit a fora del parc de la Ciutadella de Barcelona en contra dels pressupostos de les retallades que debat el Parlament han agredit alguns diputats quan intentaven accedir a la cambra catalana. Unes hores abans, la policia ha carregat contra els concentrats.

A l'exsecretari general del Departament d'Interior, l'ecosocialista Joan Boada, i a l'exconsellera de Justícia, la diputada socialista Montserrat Tura, els han ruixat amb un esprai. Joan Boada ha aconseguit entrar, com la majoria dels diputats, entre escridassades i escortat per un cordó policial. Així i tot, els indignats han aconseguit pintar-li el clatell amb un espai. A Montserrat Tura li han ruixat la jaqueta, i al secretari general d'ICV, Joan Herrera, que anava acompanyat de Jordi Miralles, els han llançat una pela de plàtan.

Tots els diputats i treballadors del Parlament han estat xiulats i escridassats quan intentaven entrar a peu al Parlament. Però el més increpat ha estat l'exconseller d'Educació i diputat del PSC, Ernest Maragall, que ha fet unes breus declaracions a la premsa demanant als indignats que els deixin treballar per la democràcia.

Mas arriba en helicòpter

Per evitar trobar-se cara a cara amb els centenars de persones que protesten al Parlament, el president Artur Mas i la presidenta de la cambra, Núria de Gispert, han arribat a la cambra per aire, amb helicòpter. A les escales de l'interior del Parlament, Mas s'ha mostrat indignat contra els indignats per la violència "intolerable" contra els diputats.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut