El secretari d'Organització del PSOE, Marcel·lí Iglesias (Foto: EFE)
El secretari d'Organització del PSOE, Marcel·lí Iglesias (Foto: EFE)
Madrid

El PSOE emplaça el PP a mostrar "amb claredat" la voluntat de renovar el TC

El secretari d'Organització del PSOE, Marcel·lí Iglesias, interpreta la dimissió dels tres magistrats del Tribunal Constitucional com un "crida al PP" perquè mostri "voluntat clara" de renovar l'alt tribunal. "Crec que és el que estan demanant aquests tres jutges", ha declarat Iglesias, que ha instat els populars a actuar "amb responsabilitat".

Actualitzat
Marcel·lí Iglesias s'ha mostrat convençut que el president del TC, Pascual Sala, "actuarà com sempre, amb molta responsabilitat, i el tribunal continuarà amb el seu treball". Davant d'aquesta situació, el secretari d'Organització dels socialistes ha emplaçat el PP a mostrar "amb claredat" la seva "voluntat d'acords" per renovar l'òrgan. "Fa molt temps que estem així i permanentment hem trobat dificultats insalvables al PP per poder renovar-lo", ha conclòs.

Els magistrats Eugeni Gay, Elisa Pérez Vera i Javier Delgado -els que han presentat la seva renúncia- haurien d'haver estat substituïts al novembre passat pel Congrés dels Diputats. La cambra baixa també té pendent el nomenament d'un quart jutge, en substitució de Roberto García Calvo, que va morir el 2008.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut