Madrid

El PP insinua que darrere les dimissions al TC hi ha la sentència que va legalitzar Bildu

El PP insinua que darrere de la dimissió dels tres magistrats del Tribunal Constitucional hi ha la sentència que va permetre legalitzar Bildu. La secretària general dels populars, María Dolores de Cospedal, considera que aquestes renúncies posen de manifest que va ser una equivocació permetre que Bildu pogués presentar-se a les eleccions i evidencien la manca de lideratge en el govern espanyol.

Actualitzat
Cospedal ha remarcat que és "la primera vegada" que membres del Tribunal Constitucional dimiteixen. A la situació de deriva en què es troba el país, ara s'uneix el "caos "en aquest tribunal", ha afegit. Amb un govern que prengués decisions no es començaria a produir "el caos a totes les institucions".

Pel que fa a l'entrada de Bildu als ajuntaments del País Basc, Cospedal ha destacat la coherència del PP en tot moment, perquè els populars, "a diferència d'altres formacions polítiques", sempre han mantingut una posició de compromís amb la llibertat i són coherents amb el fet que sempre van considerar que Bildu no havia de ser a les institucions. En aquest sentit, ha precisat que el PP ha donat suport al PSOE i el PNB amb aquest l'objectiu, per la qual cosa ha afegit que, si altres partits actuen de manera que Bildu pugui ser en les institucions, "ells hauran d'assumir la seva responsabilitat".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut