Barcelona

El govern català aplicarà nous límits per accedir als boscos amb vehicles motoritzats

La llei òmnibus plantejada pel govern de la Generalitat preveu flexibilitzar l'accés motoritzat als boscos, eliminant la prohibició de circular per molts camins de menys de quatre metres d'amplada. A canvi, però, vol fer un inventari de les rutes autoritzades, consensuat entre els propietaris dels terrenys i els ajuntaments, i sota l'aval del Departament de Medi Natural, que podria emetre una targeta verda a canvi de fer pagar als usuaris una taxa per circular-hi.

Actualitzat
La llei, encara vigent, que regula l'accés motoritzat al medi natural, del 1995, prohibeix circular per moltes de les pistes forestals. Una situació que amb l'aprovació de l'anomenada "llei òmnibus" canviaria totalment.

La nova norma preveu facilitar la circulació de motos als boscos i acabar amb la prohibició que estipula que només es pot passar per un camí de més de quatre metres d'amplada. Això sí, la Generalitat ho vol fer de forma controlada, i per això preveu crear una llista de les rutes aptes per a aquests usos.

Tot de forma consensuada entre els ajuntaments i els propietaris forestals, i amb la supervisió total del Departament de Medi Natural, que podria exigir una taxa als usuaris que hi vulguin accedir.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut