Una cadira buida a la mesa de constitució del ple de Santa Maria de Palautordera amb un dibuix on es llegeix "En blanc".
La cadira que havia d'ocupar el regidor electe de Ciutadans en Blanc a Santa Maria de Palautordera ha quedat buida.
Foixà / Gironella / Santa Maria de Palautordera

Ciutadans en Blanc deixa quatre seients de regidor buits en tres ajuntaments catalans

Foixà, Gironella i Santa Maria de Palautordera han entrat aquest dissabte a formar part de la història política. En aquests tres consistoris hi haurà, per primera vegada a Espanya i Europa, quatre cadires buides per elecció popular. El partit Ciutadans en Blanc va obtenir dos regidors a Foixà, un a Gironella i un altre a Santa Maria de Palautordera en les últimes eleccions municipals i, com diuen els seus estatuts, no han pres possessió del càrrec. Els "no-regidors", com ells s'anomenen, no exerciran el seu dret a vot en els plens i també renuncien a qualsevol retribució. Ciutadans en Blanc intenta amb aquesta acció denunciar que el vot en blanc no computi en el resultat final d'una elecció. A través del silenci i el buit inviten a la reflexió política.

Actualitzat
Al municipi gironí, les úniques candidatures que van concórrer a les eleccions van ser CiU i CenB, que van obtenir cinc i dos regidors respectivament, de manera que el candidat convergent podrà governar sense problemes.

A Gironella, CiU també va obtenir majoria absoluta amb vuit regidors i la resta del consistori estarà format per tres regidors del PSC, un d'ERC i la cadira buida de CenB.

Finalment, Santa Maria de Palautordera pot ser l'únic d'aquests municipis en el qual la cadira buida de CenB tingui incidència per la distribució de majories en un consistori que ha quedat format per cinc regidors de CiU, tres del PSC, dos de la CUP, i un del PP, ERC i CenB. CiU, ERC i PP ja han arribat a un pacte de govern en aquest municipi del Montseny.

Anar al contingut