El president de la Generalitat, Artur Mas (Foto: Gencat)
El president de la Generalitat, Artur Mas, en una imatge d'arxiu (Foto: Gencat)
Barcelona

Mas demana al sector de la sanitat que no miri el legítim interès particular sinó el bé comú

El president de la Generalitat, Artur Mas, demana als professionals de la sanitat pública catalana que siguin comprensius amb la política de restriccions. En moments de crisi, diu Artur Mas, els treballadors han de mirar més pel bé comú que pel legítim interès particular de cadascú. Mas ho ha dit a la inauguració d'un nou centre de diàlisi del Clínic, poc després que una vintena de treballadors de l'hospital l'hagin rebut a ell i al conseller Boi Ruiz amb crits i xiulets.

Actualitzat
Mas ha destacat que encara que entén que tothom ha de defensar els seus interessos, i les democràcies també són per a això i és absolutament legítim, "estem en un moment -ha dit- en què és important abordar les coses amb sentit de normalitat, però amb un enfocament més general, no sigui que una visió més estreta d'interès particular faci perdre l'òptica de l'interès comú".

Pel president de la Generalitat, en sanitat estem en un moment clau, des del punt de vista de les actituds, i el que cal fer és ajudar-nos tots en les dures circumstàncies que viu el país, "perquè podem afrontar-les -ha assegurat- i tenim recursos i personal suficient".

També ha assenyalat que seria difícil que tot el que s'ha de fer a Catalunya en l'àmbit de la salut, i en general, "en un moment en el qual hem de controlar-ho tot bé i fer els deures", ha dit, es pugui fer al marge dels que més hi entenen, però que aquesta gent ha de tenir més que mai una perspectiva d'interès general.

Ha insistit que als països hi ha moments en els quals interessos superiors han de passar per damunt d'altres prioritats, perquè si no s'actua així, "les conseqüències les tenim aquí a prop -ha assenyalat-, en els que es van despistar i van pensar més en els seus interessos propis, i als que des de fora se'ls ha acabat imposant uns deures duríssims, que acaben sent pitjors que les conseqüències de fer les coses de 'motu propio' i bé des del principi".

Artur Mas ha remarcat que la Generalitat està intentant fer les coses d'una manera racional i normal i administrar un país, que és una casa molt gran, amb sentit comú i rigor, i que per això demana una implicació col·lectiva per fer els deures que toquen.

El nou centre de diàlisi inaugurat pel president català, en la posada en marxa del qual han participat CatalunyaCaixa, l'empresa de diàlisi Freseniu i Amgen, una companyia de biotecnologia amb teràpies en malalties renals, és un espai on conviuen l'assistència, la innovació, la investigació i les noves tecnologies per atendre de forma integral el pacient renal crònic. També incorpora la tecnologia més avançada al camp de l'hemodiàlisi, d'una forma automatitzada i simplificant tant la connexió com la desconnexió del malalt, que permet totes les modalitats de diàlisi.

Anar al contingut