València

Acció Cultural demana a Camps que destini les multes per haver emès TV3 a fomentar el valencià

Gairebé quatre mesos després que decidissin aturar les emissions de TV3 al País Valencià per les elevades multes que va imposar el govern de Francisco Camps per no haver apagat abans els repetidors, Acció Cultural del País Valencià ha fet un nou abonament de 100.000 euros per sufragar les sancions. Ara ja ha pagat en total 300.000 euros de multa, uns diners que l'entitat ha demanat que es destinin en la seva totalitat a fomentar l'ensenyament en valencià.

Actualitzat
Acció Cultural ha fet efectiu un nou pagament de 100.000 euros a la Conselleria d'Economia de la Generalitat. Es tracta del tercer abonament que fa de les dues multes que el govern de Camps va imposar a l'entitat per permetre les emissions de TV3. ACPV va fer el primer pagament de 130.000 euros el 28 d'abril i un segon de 70.000 euros el 13 de maig. Així doncs, ja ha pagat en total 300.000 euros, l'import, però, només d'una de les dues multes.

L'entitat ha agraït "l'esforç dels milers de ciutadans que fan donacions econòmiques solidàries per fer front a la multa de manera col·lectiva". Una aportació que ha valorat d'"extraordinària" i, més, en temps de crisi. A més, ha explicat que el ritme continuat de donacions, amb 100.000 euros recollits en 20 dies laborables entre l'últim pagament el 13 de maig fins ara, "suposa una mitjana de 5.000 euros diaris".

Sigui com sigui, i davant l'anunci del govern valencià de posar fi a la línia d'educació en valencià, Acció Cultural proposa a Francisco Camps que destini els diners que han recaptat gràcies a les seves multes a "mantenir les línies en valencià i ampliar-les". Almenys, considera l'entitat, el "càstig revertiria positivament en la llengua i la formació dels futurs valencians". I és que considera que si la mesura s'arriba aplicar suposaria un "gravíssim atac a la llengua i l'ensenyament de qualitat".
Anar al contingut