Germinats de llegums, com la soja, origen de l'"E. coli".
Germinats de llegums, com la soja, origen de l'"E. coli".
Berlín

Alemanya confirma després de noves anàlisis que la soja està a l'origen del brot d'"E. coli"

Després d'aixecar l'alerta contra el consum de cogombres, enciams i tomàquets crus, les autoritats sanitàries alemanyes han donat a conèixer que les llavors germinades, com brots de soja o de llegums, haurien provocat "gairebé amb tota seguretat" la infecció més agressiva del bacteri "E. coli". La infecció ja ha provocat una trentena de morts, 29 dels quals a Alemanya i un a Suècia, i 2.800 afectats. Rússia, per la seva banda, ha anunciat a la cimera amb la Unió Europea que aixecarà l'embargament que havia imposat la setmana passada a les importacions de verdures procedents d'Europa.

Actualitzat
Els portaveus de l'Institut Robert Koch de virologia i l'Institut Federal d'Avaluació de Riscos han donat a conèixer que "gairebé amb tota seguretat" la infecció més agressiva del bacteri "E. coli" l'haurien provocat llavors germinades.

I és que cada vegada són més els indicis que relacionen el brot amb un productor de llavors germinades de l'estat federat del nord de la Baixa Saxònia. En concret, les sospites recauen en una granja de cultiu biològic de Bienenbüttel, a Uelzen, on diverses treballadores van contraure la malaltia fa setmanes i que va subministrar els seus productes a diversos restaurants, molts dels clients dels quals van quedar infectats. Tanmateix, les anàlisis que s'han fet han donat sempre negatiu. Tot i això, creuen que el focus infecciós va desaparèixer sense deixar rastre després d'un primer brot inicial.

Tot i que comencen a remetre el nombre de malalts, el director del Robert Koch, Reinhard Burger, ha fet una crida a mantenir "unes mínimes normes d'higiene" en la manipulació de verdures i altres aliments crus.

Rússia aixeca el veto a la importació de verdures

Les autoritats sanitàries alemanyes han confirmat que aixequen la prohibició de consumir cogombres, enciams i tomàquets crus. També Rússia ha anunciat, finalment, que aixecarà el veto a les importacions de verdures procedents d'Europa a canvi que la Unió Europea garanteixi controls de seguretat sobre aquests productes frescos.

El cap dels serveis sanitaris de Rússia ha precisat que es començarà a autoritzar l'entrada de verdures fresques un cop es consensuïn els documents oficials que acreditin la seguretat alimentària de cada producte.

Mentrestant, l'"E. coli" ja ha provocat una trentena de morts, 29 dels quals a Alemanya i un a Suècia, i 2.800 afectats.
Anar al contingut