Tarragona

Victòria Forns no pactarà amb el PP a Tarragona i permetrà a Ballesteros repetir com a alcalde

La cap de llista de CiU a l'Ajuntament de Tarragona, Victòria Forns, ha confirmat en una roda de premsa que no pactarà amb el PP per governar a la ciutat. Això dóna via lliure al candidat socialista, Josep Fèlix Ballesteros, que repetirà com a alcalde i governarà en minoria. CiU i el PP van obtenir un "empat tècnic" a les eleccions del 22 de maig. Per poder arribar a l'Ajuntament, un dels punts del pacte entre les dues formacions era dividir la legislatura en dues parts i que cada partit governés dos anys. Victòria Forns ha explicat que van descartar aquesta possibilitat perquè "no era el millor per a Tarragona".

Actualitzat
Forns ha reconegut que la decisió "ha estat difícil" i fruit d'una reflexió després d'escoltar el "partit, la militància i els ciutadans. PP i CiU han obtingut els mateixos resultats a les eleccions del 22 de maig". Per arribar a un pacte amb el PP al consistori, calia "dividir l'alcaldia en dos períodes. Creiem que això no era el millor per a Tarragona. Nosaltres estem preparats per governar", però no a qualsevol preu, ha explicat la cap de llista de CiU en roda de premsa.

Victòria Forns ha criticat l'actitud de PP i PSC, que ha titllat "d'improvisació". "A CiU no hi ha hagut cap altra intenció que aconseguir el millor per a Tarragona." En la situació que s'obre ara, "CiU és clau per a la governabilitat".

Des del Partit Popular han assegurat que CiU ha buscat la primera excusa que ha trobat per no haver de pactar amb ells. L'origen del trencament, sempre segons fonts populars, seria un hipotètic canvi en les condicions de governabilitat exigides per Convergència. La federació nacionalista en lloc de repartir l'alcaldia dos anys amb el PP hauria demanat ara tres anys.

Aquest trencament de les negociacions suposa la imposició de les tesis de la direcció de CiU, que sempre havia defensat deixar governar la llista més votada.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut