Tarragona

CiU admet ara una excepció a Tarragona per evitar que l'alcaldia sigui per a la llista més votada

La direcció de Convergència Democràtica deixa la porta oberta perquè Tarragona es pugui convertir en una excepció en l'escenari postelectoral i que la candidata Victòria Forns negociï amb el PP l'alcaldia. L'acord desbancaria el cap de la llista més votada, el socialista Josep Fèlix Ballesteros. Aquest és el resultat de més de dues hores d'assemblea entre la direcció nacional de Convergència i els representants de la formació a Tarragona que ha acabat a la mitjanit.

Actualitzat
Els militants de Convergència i Unió a Tarragona semblen haver-se rebel·lat contra les intencions de la direcció nacional de la federació de deixar governar la llista més votada, és a dir, la socialista, encapçalada pel fins ara alcalde, Josep Félix Ballesteros. El número 2 de Convergència, Oriol Pujol, s'ha desplaçat aquest dimarts al vespre fins a Tarragona per participar en una assemblea on s'ha respirat certa tensió, fins al punt que alguns militants van amenaçar d'estripar el seu carnet si no se'ls permetia pactar amb al PP per desbancar els socialistes de l'Ajuntament.

L'ambient ja l'havia caldejat hores abans l'alcaldable, Victòria Forns, que es va mostrar partidària de continuar negociant amb el PP per fer fora Ballesteros del govern. Tot i que l'executiva de CiU aposta per deixar governar a cada municipi la llista més votada, va deixar la porta oberta a algunes excepcions i matisos, i Tarragona pot acabar sent una d'aquestes excepcions, perquè finalment tindran les mans lliures per pactar amb qui vulguin.

El secretari general adjunt de Convergència, Oriol Pujol, ha reconegut, després de l'assemblea, que a Tarragona encara està tot obert. Després d'assegurar d'haver explicat als militants la posició de la direcció nacional de respectar la llista més votada "sempre que es mantinguin les excepcions que facin falta", Pujol ha afegit que "partint d'aquí" s'ha parlat de "l'excepcionalitat o la particularitat" de Tarragona, que faria que es prengués una decisió diferent.

Pujol ha conclòs que la decisió "es prendrà des d'aquí, des de Tarragona". Ho ha fet després de destacar la unanimitat dels militants de la federació en la seva intenció de desbancar el socialista Fèlix Ballesteros, a qui ha criticat durament. Segons Pujol, hi ha "desconfiança profunda envers un govern que a més a més ha fet una campanya molt bruta". "Farcida de mentides", ha afegit Pujol, per qui actituds com aquesta "fan molt mal".

Tot plegat, després que el portaveu del govern de la Generalitat, Francesc Homs, ha negat que la federació nacionalista vulgui venjar-se del recurs del PP amb el qual ha sol·licitat un nou recompte a la ciutat de Barcelona. I és que el secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, havia deixat en suspens aquest dimarts al matí l'opció de facilitar la investidura de Xavier García Albiol després del recurs del PP.

En canvi, Homs no ha tancat la porta a la possibilitat que el candidat de CiU al Vendrell, Benet Jané, acabi convertint-se en alcalde gràcies al suport dels regidors de Plataforma per Catalunya (PxC) i desbanqui el PSC, que va aconseguir un edil més el 22 de maig passat. Tot i això, la decisió del govern de demandar la formació xenòfoba podria fer reconsiderar aquest suport de PxC a Jané.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut