Imatge d'arxiu del candidat de CiU al Vendrell, Benet Jané. (Foto: ACN)
Imatge d'arxiu del candidat de CiU al Vendrell, Benet Jané. (Foto: ACN)
El Vendrell

CiU acceptaria continuar a l'Ajuntament del Vendrell amb el suport de PxC

El cap de llista de CiU al Vendrell, Benet Jané, ha mostrat la seva predisposició a continuar al capdavant de l'Ajuntament de la capital del Baix Penedès amb els vots de Plataforma per Catalunya (PxC), que li ha ofert un xec en blanc. A diferència del que va passar fa vuit anys, quan no va presentar candidatura, ara Jané ha anunciat que ho farà, tot i que la formació més votada al municipi ha estat el PSC.

Actualitzat
Els socialistes van obtenir set regidors el 22 de maig, davant dels sis de CiU. Si Benet Jané tira endavant la seva intenció de repetir com a alcalde, desatendria la directriu de la direcció de la federació nacionalista de respectar la llista més votada.

El secretari general adjunt de CDC, Oriol Pujol, ha afirmat que sobre aquesta qüestió podrien produir-se excepcions i matisos a escala local. En el cas particular del Vendrell, PxC ha ofert sense condicions els seus cinc regidors a CiU per evitar que governi el PSC. Oriol Pujol ha deixat clar que volen governar al municipi per materialitzar els projectes que el seu candidat va començar. Per tant, tindran en compte els seus interessos, però evitaran "anar contra algú".

En aquest sentit, Oriol Pujol no descarta comptar amb els vots de PxC per tornar a investir Benet Jané: "PxC fa quatre anys va votar CiU. Se'ls ha incorporat després a la gestió del dia a dia al Vendrell? No. L'important no és el que passi el dia 11, sinó quin suport s'imagina en els quatre anys de legislatura", ha afegit Pujol.
Anar al contingut