Madrid

Duran deixa en suspens que Albiol governi a Badalona després del recurs del PP a Barcelona

La decisió de Convergència Democràtica de respectar la llista més votada als ajuntaments semblava que havia de tancar algunes incògnites postelectorals, entre les quals, si el popular Xavier García Albiol governaria a Badalona. Però la situació ha canviat amb el recurs del PP pel recompte de vots a la capital catalana. Ho ha explicat Josep Antoni Duran i Lleida al Fòrum Europa. El líder de CiU a Madrid ha dit que, de moment, a Badalona no es dóna res per fet.

Actualitzat
El recurs del PP pel recompte de vots a Barcelona, que ajornarà fins a l'1 de juliol la constitució de l'Ajuntament de Barcelona, no ha agradat a CiU. Prova d'això són les paraules del líder de la federació nacionalista a Madrid, Josep Antoni Duran i Lleida. Només unes hores després que Convergència Democràtica va dir que permetria que governés la llista més votada -en el cas de Badalona, el popular Xavier García Albiol-, Duran i Lleida ha dit que no sap quins seran finalment els pactes municipals que triomfaran: "Les coses canvien d'un dia per l'altre. És evident que a la nostra gent no li agrada el recurs plantejat pel PP, però esperarem per veure què passa".

En el cas que finalment governi a Badalona el popular Albiol, Duran ha dit que s'ha de ser respectuós amb la decisió dels electors: "Jo no he compartit el discurs del candidat del PP, Xavier García Albiol, [...] però crec que no es pot considerar el PP en el seu conjunt com Plataforma per Catalunya".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut