Sant Joan Despí

Ballesteros confirma que governarà en solitari a Tarragona

L'alcalde en funcions de Tarragona i candidat del PSC, Josep Fèlix Ballesteros, ha dit a "Els matins" de TV3 i a "El matí de Catalunya Ràdio" que governarà en solitari buscant grans acords amb la resta de partits. Ballesteros ha defensat el criteri que pugui governar la llista més votada. Això després que CiU va anunciar que respectarà les llistes més votades. A Tarragona s'havia parlat d'un pacte entre CiU i el PPC per fer fora de l'alcaldia el socialista Ballesteros.

Actualitzat
L'alcalde en funcions de Tarragona i candidat del PSC, Josep Fèlix Ballesteros, ha confirmat en una entrevista a "Els matins" de TV3 i una altra a "El matí de Catalunya Ràdio" que governarà en solitari i buscant grans acords amb la resta de partits.

Ballesteros ha apostat per aplicar, de forma general, el criteri de permetre governar la força més votada i marca distàncies amb el tripartit que va impedir que CiU governés a la Generalitat.

Josep Fèlix Ballesteros també ha defensat que cal revisar el paper que té el PSC en la política espanyola, perquè pugui exercir més influència en el PSOE, i no tanca la porta a la possibilitat que el PSC pugui tenir grup propi al Congrés dels Diputats.

CiU respecta les llistes més votades

El president del grup parlamentari de CiU, Oriol Pujol, va anunciar ahir que respectaria les llistes més votades a les eleccions municipals del 22 de maig. D'aquesta manera, Xavier García Albiol, del PP, serà l'alcalde de Badalona, i Josep Fèlix Ballesteros, del PSC, de Tarragona. La intenció inicial de CiU era pactar amb altres forces per impedir que Albiol i Ballesteros fossin els alcaldes dels seus municipis.

En el cas de Tarragona, tot i perdre un regidor, el PSC, que en té 12, es manté com la llista més votada. El PPC es va situar com la segona força del consistori, amb 7 regidors, empatant amb CiU, que en va perdre un, mentre que ICV-EUiA va obtenir un regidor.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut