El govern pretén dinamitzar el sector de la motocicleta
El govern pretén dinamitzar el sector de la motocicleta
Barcelona

La Generalitat vol dinamitzar la moto rebaixant l'edat per conduir-ne i permetent-ne l'accés al bosc

Per ajudar el sector de la moto, la Generalitat ha dissenyat un model de finançament de 12 milions d'euros, a més de mesures com permetre la circulació d'aquests vehicles pels boscos i la reducció de l'edat per conduir-ne.

Actualitzat
Per dinamitzar el sector de la moto, que actualment es troba en una situació crítica, la Generalitat ha dissenyat un pla de finançament de 12 milions d'euros per impulsar-ne nous models, incentivar fusions i oferir subvencions de fins a un milió d'euros pels projectes innovadors.

En la reunió dels fabricants del sector, el director general d'Indústria, Joan Sureda, i el conseller delegat d'ACC1Ó, Josep Moragas, han explicat les bases d'aquest nou pla, que pretén reduir l'edat de conducció dels ciclomotors i permetre que aquests vehicles puguin circular pels boscos (avantprojecte de la llei òmnibus). La Generalitat ha recollit les propostes dels fabricants, seguint les recomanacions de la UE, i ha inclòs la possible creació d'una targeta verda que permetria la circulació en aquestes zones naturals però amb certs condicionaments.

Les ajudes econòmiques es destinaran, sobretot, a la integració de diversos proveïdors per incrementar la dimensió empresarial i afavorir la producció en el sector. 

L'objectiu del pla de la Generalitat és garantir un volum de producció òptima per mantenir els proveïdors, atreure nous fabricants i donar suport als de la zona. Per això es preveu que ACC1Ó tingui com a prioritat la captació d'inversions de fora i s'evitin les possibles deslocalitzacions. A més, la Conselleria d'Empresa i Ocupació, dirigida per Francesc Xavier Mena, treballa amb els responsables de Yamaha i Derbi perquè no abandonin les seves plantes a Catalunya.

El president del Clúster de la Moto, Jordi Riera, ha agraït la proposta d'aquest nou pla i ha declarat que fins ara "ens sentíem molt abandonats".



Anar al contingut