Un home ferit arrossegat pels seus companys després de la repressió de la policia.
Un sirià ferit arrossegat pels seus companys. (Arxiu)
El Caire

Almenys 120 soldats i policies morts en enfrontaments al nord de Síria

Almenys 120 persones, fonamentalment soldats i policies, han mort a Yisr al-Shagur, al nord-oest de Damasc, en una emboscada de "guerrilles armades", segons la televisió estatal. La cadena, que abans havia parlat de 80 morts, ha informat que 37 persones més han perdut la vida en un atac armat contra un centre de seguretat on s'havien refugiat diversos veïns de la localitat, situada a la província d'Edleb. Alguns dels agents morts són guàrdies que protegien l'edifici de Correus on hi ha hagut una explosió causada per ampolles de gas utilitzades per homes armats. Segons la televisió estatal, els atacants usen els residents d'escuts humans.

Actualitzat
El grup opositor Observatori Sirià de Drets Humans ha elevat a 45 els civils morts des de dissabte passat a Yisr al-Shagur i en localitats properes, en una breu nota a la seva pàgina web. Durant aquest cap de setmana, aquest municipi i altres de propers han estat objecte de bombardejos per part de l'exèrcit i de trets de franctiradors i de les forces de seguretat.

Els anomenats Comitès Locals de Coordinació a Síria han assegurat al Facebook que hi ha divisions dins de l'exèrcit i els serveis de seguretat i que alguns desertors s'han refugiat entre els veïns de Yisr al-Shagur. Aquesta ONG ha afegit que la localitat continua assetjada i que els seus habitants s'han quedat a casa seva per participar així en una vaga general.

Des de l'inici de les revoltes a mitjans de març passat, el règim sirià sosté que darrere hi ha "grups terroristes" i es nega a reconèixer que les manifestacions estan conduïdes per ciutadans que exigeixen reformes democràtiques.
Anar al contingut