Sant Joan Despí

Carod-Rovira diu que no deixa ERC sinó "certes persones i actituds" del partit

En la primera entrevista televisada des que va anunciar la seva marxa d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira ha dit que "no és que jo deixi ERC sinó que deixo certes persones i actituds" del partit. L'exvicepresident de la Generalitat ha comentat que la decisió de donar-se de baixa de la formació és "personal", que no ho va fer abans de les eleccions municipals "per no perjudicar", i que ho ha fet ara "per no interferir" en el congrés republicà. Sobre les patacades que ha tingut Esquerra, Carod-Rovira creu que "no vam saber valorar prou la capacitat de resistència de CiU a l'oposició".

Actualitzat
L'exvicepresident de la Generalitat Josep-Lluís Carod-Rovira ha passat per "Els matins" de TV3 després d'anunciar el cap de setmana la seva marxa d'Esquerra Republicana de Catalunya perquè no està d'acord amb l'estratègia de la direcció actual, encapçalada per Joan Puigcercós.

Carod-Rovira, que ha afirmat que la decisió de donar-se de baixa del partit és personal i que no ho va fer abans de les eleccions municipals per no perjudicar, ha comentat que a Esquerra Republicana "no hi podia respirar" però també "no diré res que pugui perjudicar ERC". El líder republicà ha volgut deixar ben clar que "no és que jo deixi Esquerra, sinó que deixo certes persones i actituds" del partit.

De les derrotes d'ERC, Carod-Rovira considera que "no vam saber valorar prou la capacitat de resistència de CiU a l'oposició ni les opinions que van afectar el nostre electorat". I del PSC ha explicat: "Vam pensar que havia fet un canvi de compromís de país tan intens com havien fet alguns dels seus membres".

Preguntat si contra José María Aznar ERC vivia millor, l'exvicepresident del govern ha dit: "No vivíem millor, però, com deia Vázquez Montalbán, érem més joves".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut