Indignats de la Puerta del Sol de Madrid (Foto: EFE)
L'acampada de Madrid, en impàs (Foto: EFE)
Madrid

L'acampada de Madrid travessa un moment d'impàs

L'acampada de Madrid es troba en un moment d'impàs, tot just tres setmanes després que a la Puerta del Sol s'encengués l'espurna que s'ha anat estenent per altres ciutats. L'assemblea d'aquest vespre haurà de decidir si es manté el campament o quines accions emprenen a partir d'ara. A la resta de concentracions de l'Estat també són hores clau per decidir si es continua endavant amb la protesta o es posa punt final a les acampades.

Actualitzat
Després de tres setmanes d'acampades en les principals places espanyoles, els indignats són conscients que per donar continuïtat al moviment potser han de buscar alternatives a aquest tipus de protesta.

Divergència d'opinions

A la Puerta del Sol de Madrid, a més, els acampats fa dies que reben les pressions de comerciants que volen recuperar l'aspecte habitual de la plaça i reactivar així el pols de les vendes. Cada cop hi ha més veus dins l'assemblea que volen posar data al desmantellament, però alguns grups no volen marxar. I això també fa témer que es pugui desvirtuar el moviment. De fet, aquest diumenge al migdia han assenyalat que la decisió sobre si continuar a la plaça no es prendrà de forma col·lectiva, sinó que cadascun dels acampats decidirà si hi continua de forma individual.

El membre de la plataforma 15-M Juan Cobo ha explicat a Europa Press que la marxa de la plaça del Sol és una decisió que treballen "des de fa molt de temps" i que, en tot cas, el desallotjament no significarà l'abandonament del moviment, ja que "les ganes de canvi continuaran".

Una situació similar es viu a l'acampada instal·lada a la plaça Catalunya de Barcelona. Allà, l'assemblea ha explicat que aquest diumenge es prendrà la decisió de seguir endavant amb la concentració o bé optar per altres vies de protesta. A través del seu compte de Twitter, @acampadabcn, els acampats de Barcelona han difós tres documents en els quals exposen els temes que es tractaran en l'assemblea d'aquest diumenge. Entre ells, el futur de la concentració, la forma d'organitzar les assemblees i les vies per obtenir un espai tancat per reunir-se.

De fet, aquest dissabte ja van anunciar que el proper 14 de juny faran un canvi d'estratègia i acamparan davant de la seu del Parlament de Catalunya.

A altres punts de l'Estat, com ara a Sevilla, els indignats han decidit continuar endavant amb l'acampada, mentre que a Pamplona o Lleida s'ha desconvocat la protesta.

Marxa conjunta d'indignats

Mentrestant, i a l'espera de veure l'evolució de les protestes, aquest diumenge al matí les diferents assemblees han debatut les propostes que han portat els representants de 58 ciutats. Entre altres, la de fer un acte dissabte que ve, coincidint amb la presa de possessió dels nous alcaldes, i una manifestació conjunta que començaria el 19 de juny i acabaria a Madrid el 17 de juliol, i que podria suposar també la data simbòlica del desmantellament. De moment, els acampats de València ja han explicat que aquesta nit votaran a favor de la marxa conjunta cap a Madrid.
Anar al contingut