Alts del Golan

Una vintena de morts als alts del Golan en la celebració del final de la guerra dels Sis Dies

La commemoració palestina del dia de la Naksa, la derrota final de la guerra dels Sis Dies, l'any 1967, en què Israel va ocupar Jerusalem i Gaza, ha acabat en tragèdia. Els enfrontaments entre l'exèrcit d'Israel i els palestins als alts del Golan ha causat una vintena de morts, la majoria a causa de l'explosió de quatre mines antitanc, i més de 200 ferits.

Actualitzat
Les fronteres del 1967 haurien de servir de base per a israelians i palestins per negociar, com proposen els nord-americans i ara també els francesos. El govern de Sarkozy ha fet una proposta per reunir uns i altres a París aquest mes amb la finalitat de reiniciar les negociacions de pau. Compten amb el suport de l'Autoritat Nacional Palestina però tenen l'oposició d'Israel, que les considera indefensables.

L'oposició de Netanyahu es considera artificial, des del punt de vista de molts analistes israelians, sobretot si es té en compte que aquesta idea estava assumida en totes les anteriors rondes de negociacions amb els palestins, i que formaria part d'una estratègia per ajornar al màxim les converses, construir més assentaments i impossibilitar l'existència d'un estat palestí.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut