Ciutadans protestant contra el govern d'Al-Saleh. (Foto: Reuters)
Ciutadans protestant contra el govern d'Al-Saleh. (Foto: Reuters)
Sanà

La Unió Europea prepara l'evacuació de ciutadans al Iemen davant del temor que hi esclati una guerra civil

El temor que esclati una guerra civil oberta al Iemen ha portat la Unió Europea a preparar l'evacuació dels seus ciutadans. De moment, el govern espanyol ja ha confirmat que prepara la sortida del país d'una vintena de persones, la majoria treballadors de l'ambaixada. Alemanya, per la seva banda, ha decidit tancar l'ambaixada i evacuarà el seu personal en les properes hores.

Actualitzat
Després de quatre mesos de protestes al carrer, el Iemen viu amb l'amenaça d'una guerra civil. I en aquest context, Espanya es prepara per evacuar els seus ciutadans residents al país àrab, tal com fa la Unió Europea.

Madrid ha activat el protocol per ajudar a sortir els ciutadans espanyols que són al Iemen davant l'escalada de violència en aquest país. En una primera fase, el Ministeri d'Afers Estrangers té previst evacuar una vintena d'espanyols que ja han demanat ajuda a l'ambaixada a Sanà. En canvi, alguns dels ciutadans contactats per l'ambaixada s'estimen més no abandonar el país per ara.

La repatriació es farà de manera coordinada amb la Unió Europea, que aquest dissabte també ha activat el mecanisme de Protecció Civil que facilitarà el retorn dels ciutadans comunitaris que ho desitgin. Tot i així, es mantindran obertes totes les relacions diplomàtiques amb les autoritats del Iemen.

Situació de conflicte obert

Després del bombardeig al palau presidencial, les forces governamentals han atacat les cases dels principals líders tribals a l'oposició, a qui el president Al-Saleh acusa de l'atac. El seu veritable estat de salut, de fet, continua sent incert, tot i que alguns mitjans asseguren que tindria metralla sota el cor i cremades de segon grau a la cara i el pit. Al-Saleh ha estat traslladat a l'Aràbia Saudita.




Anar al contingut