La mascota de SienteTailandia pregona noves ofertes.
La mascota de SienteTailandia pregona noves ofertes.
Barcelona

Una estafa perpetrada per un veí de Tortosa deixa gairebé un miler d'espanyols sense vacances

Pere Martí Alcántara és ara mateix l'espanyol més buscat a Tailàndia. S'estima que més d'un miler de persones podrien haver reservat viatges organitzats a través de la seva pàgina web, SienteTailandia.com, atrets per unes condicions i preus sense rival.

Actualitzat
L'estratègia de Martí Alcántara era senzilla: oferir un viatge autèntic a Tailàndia de la mà de la seva dona tailandesa i del seu profund coneixement del país. El reclam va seduir centenars de persones que van confiar en el presumpte estafador i van reservar per aquest estiu. La reputació de Martí no donava lloc a cap tipus de dubte: algunes parelles havien viatjat de la seva mà amb excel·lents resultats i, fins i tot, algunes agències tailandeses el recomanaven als seus clients espanyols. A tot això s'unia la servicialitat i amabilitat d'un home que contestava els correus electrònics amb tota mena de detalls i explicacions.

Tot va canviar el 20 de maig, quan Martí va fer-se fonedís amb més de 700.000 euros fruit de les reserves. Davant de les pantalles de milers d'ordinadors, el rostre desencaixat d'aquells que havien confiat en Martí no entenien res de res. "Era superamable, em va trucar des de Tailàndia i hi vaig confiar plenament", explica Antoni Espanyol, de 54 anys, a El País.

Ara, els Mossos han dictat una ordre de detenció internacional sobre Martí, qui, al contrari que els seus clients, ja ha fet el seu agost.
Anar al contingut