Barcelona

Els indignats de Catalunya acorden acampar el 14 de juny davant del Parlament

El moviment d'indignats s'ha estès arreu de Catalunya les últimes setmanes i aquest dissabte representants de diferents acampades s'han trobat a Barcelona per debatre futures accions. La cita ha aplegat unes 200 persones que, entre d'altres, han decidit acampar la nit del 14 de juny davant del Parlament per mostrar l'endemà la disconformitat amb els pressupostos de la Generalitat que els diputats debatran en plenari. Altres dates clau seran l'11 de juny, dia en què es constituiran els nous ajuntaments, i el 19 de juny, quan l'acampada de Barcelona ha convocat una gran manifestació pel centre de la ciutat.

Actualitzat
Viuen en diferents punts de Catalunya, no es coneixen però tenen una cosa en comú. Tots ells estan indignats i des del passat 15 de maig fan evident la seva reivindicació acampant a les places dels seus pobles i ciutats.

Aquest dissabte s'han trobat a Barcelona per discutir quines accions poden fer a partir d'ara. En una assemblea de més d'una hora i mitja han acordat protestar davant dels ajuntaments el dia 11 de juny, coincidint amb la seva constitució després de les eleccions del passat 22 de maig, per recordar a futurs alcaldes i regidors que ells no són els que tenen el poder real.

La cita següent serà el 14 de juny, quan s'ha decidit acampar davant del Parlament català per mostrar el rebuig als pressupostos que els diputats debatran en ple a partir de l'endemà.

Els representants de les comarques del Pirineu també han cridat els indignats a concentrar-se el 17 de juny davant la seu de la trobada d'empresaris de l'Alt Pirineu que tindrà lloc a la Seu d'Urgell. Està previst que hi assisteixin diversos polítics, com el mateix president Artur Mas, i empresaris com Josep Piqué o Sandro Rosell, presidents de Vueling i del Futbol Club Barcelona, respectivament.

També s'ha parlat de la manifestació del 19 de juny, que té previst marxar entre la plaça Catalunya i el Parlament. La van convocar fa un parell de setmanes des de l'assemblea de Barcelona amb la voluntat d'estendre-la a les places d'arreu del món sota el lema "Ni amb tota la policia aturaran la rebel·lia".

Els indignats del Maresme han proposat fer una "marxa de la sal" entre Girona i Barcelona, emulant la que va fer Ghandi el 1930 per aconseguir la independència de l'Índia. Proposen sortir de Girona el 17 i pernoctar a Mataró. L'endemà cobririen el trajecte fins a Badalona, on tornarien a fer nit i ja el mateix dia 19 caminarien fins a arribar al centre de Barcelona just per sumar-se a la manifestació.

Durant l'assemblea també s'ha abordat la qüestió de la comunicació a través d'internet i s'ha apuntat que seria millor unificar més les pàgines sobre l'acampada.

Dissabte a al tarda, 500 indignats s'han concentrat davant la Conselleria d'Interior a Bacelona per reclamar la dimissió de Felip Puig.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut