Opositors sirians cremant una bandera del règim
Opositors sirians cremant una bandera del règim
Damasc

L'oposició siriana denuncia 80 morts per trets de les forces del règim en una gran manifestació a Hama

L'oposició siriana denuncia 80 morts a mans de l'exèrcit durant la gran manifestació de protesta a la ciutat de Hama. Els soldats de Bashar al-Assad van disparar contra una multitud de 50.000 persones que s'havien reunit en una de les principals ciutats opositores, després de la pregària del divendres, per reclamar la caiguda del règim. És un dels divendres més sagnants que es recorden des que va començar la revolta contra el rais, fa gairebé tres mesos.

Actualitzat
És molt difícil verificar les informacions que arriben des de Síria amb comptagotes. La xifra de morts surt de l'oposició, que assegura que prové de fonts mèdiques fiables.

A Síria no hi ha premsa estrangera i el govern ha intensificat la censura contra els periodistes i els activistes locals tallant el servei d'internet. Tot i això, és evident que la violència de la repressió es manté tot i els nous passos de Bashar al-Assad per acostar-se a l'oposició. El president sirià va prometre aquesta setmana una amnistia general i va oferir diàleg, però els gestos no s'acompanyen d'un canvi d'actitud a la pràctica.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut