Barcelona

Carod-Rovira es dóna de baixa d'Esquerra Republicana de Catalunya

Josep-Lluís Carod-Rovira, president d'Esquerra Republicana durant dotze anys, ha decidit donar-se de baixa del partit. Així ho ha fet saber, per carta, al president de la formació, Joan Puigcercós, i al secretari general, Joan Ridao, segons publica el diari "Ara". Carod feia mesos que s'havia allunyat del partit, però ha volgut esperar que passessin els comicis municipals per anunciar la decisió.

Actualitzat
L'expresident d'Esquerra Republicana de Catalunya, Josep-Lluís Carod-Rovira, s'ha donat de baixa del partit, segons publica el diari "Ara". Feia mesos que Carod-Rovira se n'havia allunyat i es mostrava molt crític amb l'estratègia de l'actual direcció de la formació.

Carod-Rovira, que va presidir Esquerra Republicana des del 1996 fins al 2008, hauria enviat a última hora de divendres una carta al president del partit, Joan Puigcercós, i al secretari general, Joan Ridao, anunciant que trenca el carnet.

A la carta, Carod-Rovira es desvincula dels mals resultats electorals del partit i recorda l'èxit aconseguit per Esquerra amb ell al capdavant. En aquest sentit, Carod en critica els dirigents actuals i diu que maldaven per controlar-lo mentre ell feia política.

L'exlíder republicà afegeix en el seu text, però, que continuarà treballant per fer una esquerra nacional plural. Finalment, Carod-Rovira diu que ha pres ara aquesta decisió perquè no volia interferir en les eleccions i perquè encara no ha començat el procés congressual.

Segon moviment

Els diferents d'Esquerra es van posicionant de cara al pròxim congrés de la tardor i després dels mals resultats de les eleccions municipals. Per ara, ja s'han sentit declaracions en dues direccions ben diferents.

Mentre el cap de llista a Barcelona, Jordi Portabella, ha renunciat a optar al lideratge i demana renovació, el secretari general, Joan Ridao, sí que es postula de cara a la nova direcció i aposta per combinar renovació i experiència.

Jordi Portabella atribuïa la desfeta a la participació en el govern tripartit. En canvi, Joan Ridao creu que la nova direcció no ha de renunciar a l'experiència. L'actual secretari general rebutja renovar tota la direcció d'Esquerra Republicana.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut